Foto: Sanne Romeijn

Over Aron

Aron (1993) begon al vroeg met spelen. Op de middelbare school speelde hij bij het schooltoneel en tegelijkertijd op jeugdtheaterscholen. Na zijn eindexamenjaar studeerde hij twee weken Nederlands, om direct daarna weer te stoppen en in zijn eerste professionele productie, een musicalversie van het kinderboek 'Rupsje Nooitgenoeg', door het land te toeren.

Met zijn allereerste soloprogramma 'Stemmen' won hij het Rotterdamse theaterfestival Pitch. De jury zei over die voorstelling dat het een erg veelbelovend programma was, maar dat het meer onder de noemer van cabaret dan toneel viel. Die uitspraak beviel Aron wel en dus besloot hij zich na een kleine tour van zelf geregelde try-outs in te schrijven voor Cameretten, het grootste cabaretfestival van Nederland. Daar behaalde hij de halve finale en mocht daarna mee als vaste invaller tijdens de finalistentournee. Na Cameretten tourde hij met succes een seizoen met zijn debuutprogramma Keurig Klote. In 2015 debuteerde hij met zijn eerste avondvullende voorstelling Met de moed der wanhoop, die twee seizoen gespeeld heeft. In 2017 volgde zijn tweede programma 'Kijkt u even mee'.

Naast zijn cabaretprogramma's bleef hij werken als acteur, voornamelijk bij Theatergroep Mangrove in Rotterdam. Hij speelde er rollen in de tournees van de jongerenvoorstellingen 'Atalanta', 'Feeks' en 'Antigone' en speelde daarnaast gastrollen in de amateurproducties. Hij is muzikaal leider van het gezelschap en maakt sinds 2019 deel uit van het artistiek team. Ook als docent heeft Aron zich ontwikkeld. Hij geeft theaterlessen voor kunstinstanties door heel Nederland en geeft workshops aan koren. Hij is de vaste dirigent van popkoor 'Delfts Blond'.


Privé
Aron woont in Rotterdam en is getrouwd met theatermaakster en actrice Annemieke Elstak-van der Linde.