Foto: Sanne Romeijn

Over Aron

Aron (1993) begon al vroeg met spelen. Op de middelbare school speelde hij bij het schooltoneel en tegelijkertijd op jeugdtheaterscholen. Na zijn eindexamenjaar studeerde hij twee weken Nederlands, om direct daarna weer te stoppen en in zijn eerste professionele productie, een musicalversie van het kinderboek 'Rupsje Nooitgenoeg', door het land te toeren.

Met zijn allereerste soloprogramma 'Stemmen' won hij het Rotterdamse theaterfestival Pitch. De jury zei over die voorstelling dat het een erg veelbelovend programma was, maar dat het meer onder de noemer van cabaret dan toneel viel. Die uitspraak beviel Aron wel en dus besloot hij zich na een kleine tour van zelf geregelde try-outs in te schrijven voor Cameretten, het grootste cabaretfestival van Nederland. Daar behaalde hij de halve finale en mocht daarna mee als vaste invaller tijdens de finalistentournee. Na Cameretten tourde hij met succes een seizoen met zijn debuutprogramma Keurig Klote. In 2015 debuteerde hij met zijn eerste avondvullende voorstelling Met de moed der wanhoop, die twee seizoen gespeeld heeft. In 2017 volgde zijn tweede programma 'Kijkt u even mee'. Vanaf september 2022 is hij terug met zijn nieuwe programma TOETJE!

Aron schrijft, speelt en zingt scènes en liedjes voor Spijkers met Koppen bij BNNVARA op NPO Radio 2. Spijkers wordt elke zaterdagmiddag uitgezonden tussen 12:00-14:00.

Naast zijn cabaretprogramma's bleef hij werken als acteur, voornamelijk bij TG De Klassieken (voorheen Theatergroep Mangrove) in Rotterdam. Hij speelde er rollen in de tournees van de voortgezet onderwijs-voorstellingen 'Atalanta', 'Feeks', 'Antigone' en 'Elektra 2.0'. Ook in de voorstellingen 'Elektra', 'Romeo en Julia' en 'Stippeltje' was hij te zien. Hij is muzikaal leider en componist van het gezelschap en maakt sinds 2019 deel uit van het kernteam.

Privé
Aron woont in Rotterdam en is getrouwd met theatermaakster en actrice Annemieke Elstak-van der Linde.