Foto: Hilde Werner

Over Aron

Aron (1993) begon al vroeg met spelen. In zijn tienerjaren speelde hij bij jeugdtheaterscholen en ontdekte hij zijn passie voor muziektheater. Na zijn eindexamenjaar studeerde hij twee weken Nederlands, om direct daarna weer te stoppen en in zijn eerste professionele productie, een musicalversie van het kinderboek 'Rupsje Nooitgenoeg', door het land te toeren.


Met zijn allereerste soloprogramma 'Stemmen' won hij het Rotterdamse theaterfestival Pitch. De jury zei over die voorstelling dat het een erg veelbelovend programma was, maar dat het meer cabaret dan toneel genoemd moest worden. Die uitspraak beviel Aron wel en dus besloot hij zich na een kleine tour van zelf geregelde try-outs in te schrijven voor Cameretten, het grootste cabaretfestival van Nederland. Daar behaalde hij de halve finale en mocht daarna mee als vaste invaller tijdens de finalistentournee. Na Cameretten tourde hij met succes een seizoen met zijn programma Keurig Klote. In 2015 debuteerde hij met zijn eerste avondvullende voorstelling Met de moed der wanhoop, die twee seizoen gespeeld heeft. In 2017 volgde zijn tweede programma Kijkt u even mee. Vanaf september 2022 is hij terug met zijn nieuwe programma TOETJE!

Aron schrijft, speelt en zingt scènes en liedjes voor Spijkers met Koppen bij BNNVARA op NPO Radio 2. Spijkers wordt elke zaterdagmiddag uitgezonden tussen 12:00-14:00.

Naast zijn cabaretprogramma's bleef hij werken als acteur, voornamelijk bij TG De Klassieken in Rotterdam. Hij speelde er rollen in voorstellingen als Elektra, Romeo en Julia, WRAAK, Feeks, Antigone en Atalanta. Hij is muzikaal leider en componist van het gezelschap en maakt deel uit van het kernteam. In het najaar van 2021 componeerde hij een eigen bewerking van de Griekse mythe Orpheus.

Privé

Aron woont in Rotterdam en is getrouwd met theatermaakster en actrice Robin Elstak-van der Linde.