Cabaret

Met zijn stijl van herkenbare conferences, innemende verhalen, mooie liedjes en typetjes is Aron een moderne vertolker van de klassieke kleinkunst. Houd voor de speellijsten deze site in de gaten. Naast zijn soloprogramma's schrijft en speelt hij bij Spijkers met Koppen, iedere zaterdag tussen 12:00 en 14:00 te beluisteren bij BNNVARA op NPO Radio 2. Ook daar kun je komen kijken. Wandel gratis binnen bij café The Florin in Utrecht!

Wegens de coronamaatregelen is de geplande tournee van OVERLIEVEN in 2020 gecanceld. Vanaf januari 2023 is Aron terug met zijn nieuwe avondvullende soloprogramma Toetje

Toetje


In Toetje balanceert Aron op het dunne koord van respect en racisme. Witte én zwarte mensen vragen hem naar zijn afkomst en beiden kijken raar als zijn antwoord is: Alblasserdam. Hij steunt Black Lives Matter én zijn hart gaat sneller kloppen van boerenkool met rookworst. Waarom kan dat niet naast elkaar bestaan, zonder kleur of afkomst? Aron is half Surinaams-Indonesisch en half Fries. Hij wil bij iedereen horen en het vooral voor iedereen goed doen, maar het liefst is hij gewoon zichzelf – in al zijn kleuren. In Toetje speelt hij met vooroordelen en nieuwe inzichten. Hij schuwt de harde grappen niet en bouwt een Heerlijk Hollandsch feestje voor iedereen die het met hem vieren wil, in zijn kenmerkende stijl: grootse en kleine liedjes, hilarische conferences en treffende imitaties. Maar dan meer geëngageerd dan ooit.

Foto en artwork: Boris Schreurs

Kijkt u even mee?

Van 2017-2019 was Arons tweede avondvullende cabaretprogramma te zien.

Ben je al een BN'er? Nee? Prijs jezelf gelukkig. Dat is een hele kunst tegenwoordig, nu alles van iedereen op TV te zien is. Niet enkel acteurs en presentatoren vullen de beeldschermen, maar ook vloggers, stylisten, rechters en koks. En soms ook gewoon Dirk, simpelweg omdat hij in Den Haag woont. Dus dat is ook TV! Wat is er verder bijzonder aan Dirk? Niks. We volgen hem bij het ontbijt, boodschappen doen en op het werk. Toptelevisie.

En juist die alledaagse mensen boeien Aron Elstak het meest. Omdat ze ons iets zeggen over wie we zijn als volk. Aron neemt je mee door de massa van soaps, talentenjachten, scripted reality's en documentaires. Van spelprogramma's en talkshows. En dat allemaal met een flinke dosis nostalgie. Als showhost van het oude variété gidst Aron je door televisieland.

Hij laat de revue herleven in een avond vol mooie liedjes, typetjes, conférences en natuurlijk het befaamde rieten hoedje. Hij haalt alle glitterjasjes en showtrappen uit de kast om zijn publiek een ouderwets avondje te entertainen.

Zet je TV lekker uit en kom naar het theater. Je zult niets missen!

Spel en (lied-)teksten: Aron Elstak
Concept en regie: Annemieke Elstak-van der Linde
Muziek: Aron Elstak, Berry Vink, Luuk Nengerman, Bert Webbink
Techniek: Nigel Donker
Tourneeplanning: George Visser Productions
Foto: Jacqueline Fuijkschot

Met de moed der wanhoop

In seizoenen 2015-2016 en 2016-2017 was Aron te zien met zijn avondvullende voorstelling 'Met de moed der wanhoop', zijn officiële debuut op de Nederlandse podia.

Aron is in de war. In de war door mensen die maar wat roepen. In zijn nieuwe voorstelling ‘Met de moed der wanhoop’ gaat hij op zoek naar zijn persoonlijke helden en trekt hij ten strijde tegen de schurken. Welke mensen laat je invloed hebben op je leven? Tegen wie kijk je op en op wie kijk je neer? Aron heeft helden nodig. Hij zoekt ze in het paradijs, in oorlog, in de waan van alledag, in zichzelf en in u. Onderweg passeert hij vele intieme liedjes, bizarre gedachtekronkels en over-the-top-typetjes. Zwetend, zwoegend en kwetsbaar op weg naar succes. Met de moed der wanhoop.

Concept, tekst en liedteksten: Aron Elstak

Eindregie: Annemieke van der Linde

Advies: Jessica Borst, Annelies Herfst, Marjet Roerink
Muziek: Luuk Nengerman/Berry Vink
Tourneeplanning: George Visser Productions
Foto: Janneke Kooiman-Brand

Met dank aan:
George Visser, Marc Lodik, Vera de Mol, Dylan Knoop, Opposuits, Bram Schouw, Bert Webbink

Keurig Klote

Met Keurig Klote behaalde Aron de halve finale van cabaretfestival Cameretten. De jury roemde hem om zijn timing en zijn originele teksten.

We willen allemaal een normaal en gemiddeld leven leiden en het enige wat daar normaal aan is, is dat het niemand lukt! Aron belicht dagelijkse problemen vanuit zijn eigen belevingswereld, net als iedereen. Maar soms lijkt zijn pakketje wel iets bijzonderder dan die van alle anderen. Hij kent de Matthäus Passion uit het hoofd en zit 's avonds het liefst met een kaasplankje en een goed glas rode wijn op de bank. Hij is van Surinaamse afkomst en nog maar net 20 jaar. Soms klopt het leven niet.

"Ik sta gewoon compleet voor gek in m'n eigen hoofd."

Tussen de verwachtingen van de buitenwereld door probeert Aron orde te scheppen in de totale chaos in zijn hoofd. Hij baant zich een weg tussen rondfladderende gedachten, emoties en frustraties. Soms gaat hij letterlijk de dialoog met zichzelf aan, op zoek naar het grote geluk.

In deze persoonlijke, herkenbare voorstelling zorgt Aron voor heel veel hilariteit en mooie liedjes. In dit programma is hij voor het eerst solo. Heel solo.

Spel en teksten: Aron Elstak
Regie: Marjet Roerink
Muziek: Bert Webbink
Techniek: Nigel Donker
Fotografie: Janneke Kooiman-Brand

Met dank aan:
Vera de Mol, Michelle van Daalhoff, Karin Bannink, Tomas Postema, Nelson Fonseca, Edwin Berkhout, Dylan Knoop, Annemieke van der Linde en Theaternetwerk Rotterdam